PM tools presentations

Ne propustite na Forumu upoznati alate za upravljanje projektima, portfeljem i programom koji podržavaju sve elemente upravljanja (planiranje, monitoring, prioritizacija, analiza, rizici, resursi i dr. elementi).

Na konferenciji će se predstaviti funkcionalnosti alata te način primjene u poslovima upravljanja projektima. Alate nam predstavljaju tvrtke sa  svojim konkretnim primjerima implementacije u praksi. 

Naziv izlaganja

Planview – najmoćnije svjetsko rješenje za upravljanje resursima i projektima

Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata

CA PPM – pomoć u planiranju portfelja

Project Tracer - Kompas u šumi otvorenih projekata

Tvrtka*

Altima d.o.o.

Primakon d.o.o. & Pučko otvoreno učilište Algebra

Sedam IT d.o.o.

Spin d.o.o.

Predavači

Antonio Prišćan

Igor Gregurec

Luka Novosel,  PMP

Marko Šimac, PMP

Sanja Šteković Savić, PMP

Mateja Tuščić

Ivan Matejašić

Marijana Schönberger

Naziv dvorane

Lopud

Mljet

Brač

Lastovo

*abecednim redom

Izlaganja sva 4 rješenja održavaju se na 14.11.2017. na konferenciji u isto vrijeme. Izaberite jedno od izlaganja, a ako želite saznati više informacija i o ostalim alatima, predavači će biti na raspolaganju za razgovor i razmjenu kontakata nakon izlaganja.

Vrijeme i trajanje izlaganja bit će objavljeni na samoj konferenciji. 


Planview – najmoćnije svjetsko rješenje za upravljanje resursima i projektima, Altima d.o.o.

Saznajte kako se upravljanjem radom i resursima može ostvarivati korporativna strategija. Kako u svemu tome pomaže Planview, koje koristi ostvaruje, koja je pozicija tog rješenja na svjetskom tržištu prema ocjeni vodećih analitičkih kuća Gartner i Forrester?

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Poslušajte zadovoljne korisnike koji će pokazati primjer uspješne primjene Planview Enterprise alata.


Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata, Primakon d.o.o. & Pučko otvoreno učilište Algebra

Cilj izlaganja je analizirati poziciju dugogodišnjih tržišnih lidera Microsoft Projecta i Oracle Primavere u odnosu na konkurenciju na lokalnom i globalnom tržištu. S obzirom na dugogodišnje iskustvo implementacije rješenja, predavači su u mogućnosti napraviti presjek aktualnih potreba tržišta, dati prijedloge i procijeniti trendove razvoja tržišta EPPM alata. Tijekom predavanja proći će se kroz nekoliko studija slučaja te će se podijeliti najbolje naučene prakse.

Primjer primjene:

 • implementacija EPPM sustava u veliku javnu tvrtku
 • primjer implementacije u jednom od najvećih svjetskih mega projekta (Barcelona)
 • proof of concept EPPM alata u strateškoj industriji. (Norveška)

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • status etabliranih alata u današnjem okruženju
 • iskustva predavača u radu s alatima na realnim projektima
 • najbolje prakse u implementacijama alata za upravljanje projektima
 • najčešće pogreške u implementacijama


CA PPM – pomoć u planiranju portfelja, Sedam IT d.o.o.

Predavanje je namijenjeno početnicima u upravljanju projektima, ali i naprednim korisnicima projektne metodologije koji žele proširiti svoja znanja. Svim članovima projektnog tima zajednički je cilj ostvariti uspješne projekte, a u tome važnu ulogu imaju voditelji projekata koji svojim znanjem, iskustvom i utjecajem kroz najbolje prakse određuju opseg i troškove projekta.

Projekti vrlo rijetko dolaze sami, već su najčešće u skupini većeg broja međusobno povezanih projekta pa se njihovo praćenje proširuje na portfelj i na sve rizike koji proizlaze iz veza među tim projektima. Praćenje portfelja postaje zahtjevnije i neophodno je koristiti alat koji pomaže i olakšava provođenje PMI procesa te ubrzava donošenje ključnih odluka.

Koristeći funkcionalnosti CA PPM alata želimo pokazati kako brže i jednostavnije donositi odluke, koje ideje odobriti te kada realizirati nove i postojeće projekte, uzimajući u obzir standardne financijske pokazatelje.

Primjer primjene:

 • primjer planiranja portfelja projekata.

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Upravljanje portfeljem uzimajući u obzir standardne pokazatelje
 • Planiranje pomoću što-ako analize
 • Raspoznavanje kritičnih rola
 • Optimizacija resursa u svrhu uspješne realizacije projekata
 • Jedinstven uvid u donošenju odluka pomoću alata


Project Tracer - Kompas u šumi otvorenih projekata, Spin d.o.o.

Project Tracer je softverski alat za organizaciju i praćenje svih projekata u jednoj organizaciji. Iako je integriran s Microsoft Project, naglasak premješta s planiranja na praćenje projekta i rezultata.

Kroz predavanje bit ćete upoznati s najatraktivnijim  osobinama i procesima koje Project Tracer podržava. Glavni procesi bit će demonstrirani uživo, a svoja iskustva u implementaciji i korištenju Project Tracera iznijet će i višegodišnji korisnik.

Primjer primjene:

 • Praćenje projekata uz Project Tracer u ATO ENGINEERING Ltd.Tvrtka Ato Engineering Ltd. od svog osnutka pruža kvalitetne i zahtjevne usluge razvoja i implementacije tehničko-tehnoloških sustava, kao i sustava nadzora i upravljanja u industrijskim, tehnološkim i energetskim postrojenjima s poslovanjem usmjerenim prema osiguranju zadovoljstva svih zainteresiranih strana. Svaki novi posao je projekt po osnovnoj definiciji i vodi se uz metodološke preporuke PMI-a. Implementacijom Jupiter Softwarea, i posebno modulom Project Tracera, tvrtka ATO je konačno posložila sve potrebne parametre kojima mogu pratiti i po potrebi utjecati te na kraju ocijeniti uspješnost svakog pojedinog ugovora.

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Predavanje će biti izvrstan pregled problema s kojim se suočavaju voditelji projektnih ureda pri upravljanju više projekata i vođenju više projektnih timova u projektnoj i/ili matričnoj organizaciji. Vidjet će rješenja za kojima žude svi voditelji koji žele staviti pod kontrolu troškove, realizaciju, učinke, dokumentaciju i promjene na projektu.