Predkonferencijska radionica 13.11.2013. (09:00-17:40)

Što raditi u praksi sa metodologijama za upravljanje razvojem softverskih rešenja?

Metodologije za upravljanje razvojem softverskih rešenja: WaterFall, Iterativne i Agilne metodologije teorijski su definirane. Ipak, svi njihovi autori tvrde da su one nastale na osnovu prakse, a da im je cilj upravo unaprjeđenje prakse. Da li je to stvarno tako i da li je moguće metodologije doslovno implementirati u praksi?  Što raditi kad teorija zakaže?

Cilj predavanja je, da predavač i slušatelji zajednički analiziraju prednosti i nedostatke metodologija koje se najviše koriste u praksi te dođu do zaključaka što je realnost i kako realno poboljšati svoju praksu.

Teme koje će se obraditi tijekom radionice

  • Komparativna analiza WaterFall, Iterativnih (MSF) i Agilnih (SCRUM) metodologija
  • Upravljanje zahtjevima klijenta
  • Ugovaranje i njegov utjecaj na projekte
  • ROI na projektima
  • Tipovi razvojnih timova
  • Kako optimizirati rad razvojnog tima

PREDKONFERENCIJSKA RADIONICA, HOTEL ARISTOS – 13.11.2013. (09:00-17:40)

O predavaču: Goran Milanov

Goran Milanov

Goran Milanov, Microsoftov je MVP za SQL Server. Sudjelovao je u raznim ulogama na mnogim projektima razvoja softverskih sistema za male, srednje i velike poslovne sisteme u Srbiji. Više puta u svojoj karijeri upravljao je razvojnim timovima koji su brojali od 5 do 50 developera. Trudi se spojiti sve najbolje iz svijeta developera i PM svijeta. Piše blog i objavljuje naučne radove s temom vezanim uz agilne metodologije i njihovu usporedbu s tradicionalnim metodologijama za upravljanje razvojnim projektima. Magistrirao je na temu upravljanja razvojem Master Data Management sistema u skladu sa SCRUM-om. Predavanja su mu kontradiktorna, jer trudi se izazvati sukob mišljenja prisutnih i natjerati ih na preispitivanje stavova.