Korisne informacije

Dolazak u Zagreb i smještaj

DolazakZg

Grad domaćin treće konferencije voditelja projekata ponovno je grad Zagreb. Stari srednjoeuropski grad Zagreb glavni je grad Republike Hrvatske s bogatom tradicijom srdačnog i vedrog domaćina. Zagreb se stoljećima razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte. Nalazi se na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe. On je i poslovno središte, sveučilišni centar, grad kulture, umjetnosti i zabave. Iz Zagreba potječu i u njemu djeluju mnogi glasoviti znanstvenici, umjetnici i sportaši. Svojim gostima Zagreb nudi barokni ugođaj Gornjega grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i bogat izbor obrtničkih proizvoda  te ukusnu domaću kuhinju. Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolici. U treće tisućljeće Zagreb ulazi kao milijunski grad. Unatoč brzom razvoju gospodarstva i prometa, sačuvao je osebujnu ljepotu i ugođaj opuštenosti, što ga čini pravim gradom po mjeri čovjeka.

Dolazak zrakoplovom
Zračna luka Zagreb, Pleso, udaljena je 17 km od središta grada, 20-25 minuta vožnje. Detaljnije informacije mogu se potražiti na stranici http://www.zagreb-airport.hr.
Autobus za Zračnu luku Zagreb polazi s Autobusnog kolodvora, Avenija Marina Držića bb. Sve informacije o voznom redu autobusa potražite na www.plesoprijevoz.hr.

Dolazak autobusom
Autobusni kolodvor nalazi se u Aveniji Marina Držića bb. Od glavnog gradskog trga, Trga bana J. Jelačića, udaljen nekoliko minuta vožnje tramvajem (broj 6). Vozni red, rasporedi i slične informacije dostupni su nahttp://www.akz.hr.

Dolazak željeznicom
Glavni željeznički kolodvor nalazi se na Tomislavovu trgu 12, udaljen je od najužeg središta grada 10 minuta hoda. 

Dolazak automobilom
Zagreb se nalazi na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe.
Glavni međunarodni cestovni smjerovi jesu:
Trst-Ljubljana-Zagreb 
Graz-Maribor-Zagreb 
Klagenfurt-Ljubljana-Zagreb 
Budimpešta-Varaždin-Zagreb

Smještaj
 
Ponuda smještaja u Zagrebu je bogata i raznolika. Hoteli su u rasponu od vrhunskih, koji posluju u sastavu poznatih lanaca, do manjih prenoćišta u privatnom smještaju. 
Hotel - domaćin „PMI foruma 2012“ je hotel Four Points by Sheraton Panorama Zagreb